Ziua Mondială a Vocii: istoric, scop și rezultate
16 aprilie e o zi pe care o sărbătoresc la nivel mondial toți cei care înțeleg că vocea lor contează. Și la propriu, și la figurat.
Sărbătoresc Ziua Vocii toți cei care știu că glasul e instrumentul prin care devii mai carismatic, mai convingător, profesionist în ceea ce alegi să faci indiferent că ești actor, medic, avocat, jurnalist, inginer, agent de vânzări, student sau voice over.
Probabil știi că există tot soiul de sărbători care mai de care mai bizare
– Ziua cele mai nefericite camere din casă: adică a toaletei,
– Ziua aranjării biroului
– Ziua fără pantaloni. 🙂
De ce nu ar exista o zi a vocii?
Iată că ea există.
Scopul sărbătorii e să atragă atenția asupra acestui instrument pe care îl deținem și pe care, de multe ori, îl folosim sub potențialul său adevărat.
De unde a pornit totul?
În urmă cu 20 de ani, în 16 aprilie 1999, mai mulți brazilieni au decis să înființeze Ziua Vocii Braziliene.
Mai apoi, brazilienilor li s-au alăturat alți oameni, iar Ziua Vocii a luat amploare la nivel mondial.
Astăzi Ziua Vocii se sărbătorește cam peste tot pe glob. Chiar de aceea mi-am dorit să o marcăm azi și noi, în stradă, la Cluj, printr-un atelier gratuit.
Știai că…?
- În 2018 au avut loc peste 1.900 de activități dedicate vocii, în peste 55 de țări? Multe, nu-i așa? În unele state oamenii au organizat evenimente de o zi, în altele au fost sute de evenimente în decurs de o săptămână. Au avut loc discuții, cursuri, ateliere, spectacole, maratoane, jocuri și consultații de voce.
Ce e de fapt Ziua Vocii?
Ziua Internațională a Vocii e o ocazie prin care putem să dăm tonul și să informăm oamenii despre cât de importantă este vocea și cât de mult contează să avem grijă de ea.
Cum să îți descoperi Vocea
Milioane de oameni se tem să vorbească, să se exprime liber în public sau acasă, la telefon cu un client sau, uneori, chiar și cu un prieten. De ce?
Studiile arată că teama asta vine din faptul că suntem etichetați.
De aceea ne simțim frustrați și nelalocul nostru atunci când trebuie să ieșim…în față.
Ne temem, mai exact, că vocea, mesajul, dicția, ideile, intonația nu sunt suficient de bune.
Ei, și dacă ne temem, ce e de făcut? Să o lucrăm. Să exersăm. Zilnic, puțin câte puțin.
la cursurile de dicție am văzut (și mai ales am auzit) cum voci cu multe probleme au ajuns să sune bine. Chiar foarte bine. Care e secretul? Nu e niciun secret. E vorba despre antrenament zilnic. 5 minute pe zi fac minuni.
Tu ce faci zilnic pentru vocea ta?
0 Comments