fbpx

Cursuri de dicție în Cluj-Napoca

No, amu între noi fie vorba, a te cânta în ardelenește în viața de zi cu zi, nu-i mare bai, dar tulai Doamne să faci asta și când trebuie să susții o prezentare în fața mai multor oameni.

Cursurile de dicție au menirea să te ajute să scapi de „limba ardelenească” și să înveți cum stă treaba cu lentoarea ardelenilor în vorbire.

Și nu numai.

 

Cursurile de dicție sunt pentru tine dacă

 • Simți că nu poți să-ți controlezi emoțiile atunci când vorbești în public sau expui un punct de vedere
 • Ai ascultat cel puțin o înregistrare cu vocea ta și nu ți-a plăcut deloc ceea ce ai auzit
 • Vrei să transmiți forță, energie și încredere de fiecare dată când vorbești
 • Te temi că NU te ridici la așteptările celor care te ascultă
 • Ai vrea să începi lejer orice fel de conversație cu încredere în tine și curaj
 • Alegi să cedezi într-o discuție fiindcă simți că nu poți să-ți duci ideea la capăt din cauza emoțiilor și a neîncrederii
 • Simți că ai abilitățile unui lider și ai vrea ca vocea ta să fie un instrument care să convingă și să influențeze oamenii din jur
 • Îți e teamă că relațiile cu ceilalți ar putea să fie afectate din cauza faptului că nu comunici așa cum ți-ai dori

Salut, sunt Andrei Țigănaș, „sculptor de voci”. De trei ani ofer cursuri de dicție.

Viziunea mea este o comunitate formată din oameni care transmit energie, forță și pasiune atunci când vorbesc. Cred că un om care comunică bine transmite încredere, simpatie și devine un lider comunitatea lui.

Misiunea mea în viață este să-i ajut pe oameni să-și cunoască vocea și să și-o lucreze.

Concret, te ajut să-ți îmbunătățești dicția, puterea vocii tale, intonația și tot ceea ce te ajută să devii atrăgător în fața unei persoane sau unui grup de oameni.

Despre Andrei Țigănaș

Andrei Țigănaș este sculptor de Voci, adică antrenor de Voce, Dicție și Oratorie.

A lucrat ca prezentator radio și voiceover la Radio Guerrilla, Radio România Cluj, Napoca FM și Pro TV;

A fost cadru didactic asociat la Universitatea Tehnică din Cluj, unde și-a obținut și doctoratul.

A muncit în publicitate, în agenții precum Vitrina Advertising unde a învățat să gândească strategic și să comunice în numele companiilor.

A antrenat peste 150 de persoane să aibă o voce mai puternică și îngrijită;

Timp de trei ani a fost președintele IAA YP Cluj, asociația profesională a tinerilor specialiști în comunicare,  iar acum este mbasador IAA pentru zona de vest a țării;

Misiunea lui este să ajute oamenii să strălucească atunci când vorbesc.

Viziunea lui este o comunitate de oameni care transmit energie, forță și pasiune atunci când vorbesc.

În ultimii trei ani de când are firma sa de training, a antrenat unu la unu peste 150 de persoane pe care le-a ajutat să aibă o voce puternică și îngrijită

A acumulat peste 450 de transmisii live în radio, tv, social media și 520 de ore de training în evenimente publice și companii

Monica Ion

Highly Expensive Services Sales Expert

Gabriel Cichi

Master Voiceover

Irina Gașpar

Realizator Emisiuni TV

Călin Biriș

Trainer & Coach

Zoltán Veres

Speaker, Trainer & Coach la REFLEQT

Ce obții dacă te înscrii la cursuri de dicție

 

 • Controlezi mai ușor dicția și vocea ta în timp ce vorbești – concret, atunci când îți începi prezentarea nu e necesar să strigi ca să te impui în fața oamenilor. Vocea ta e relaxată și îndeajuns de puternică. Vorbești mai încet, dar ferm și transmiți autoritate.
 • Tu faci des chestia asta cu vorbitul în public, nu?   e un efect pe care îl obții de la oamenii din sală pentru că ei simt imediat diferența dintre un amator și un profesionist. Tu vei intra pentru ei în categoria a doua pentru că vei avea vocea lucrată.
 • Îți fentezi emoțiile încă de la începutul discursului – când ești pe punctul să începi prezentarea și simți o durere mare în stomac din cauza stresului pornești cu dreptul înainte: rostești primele cuvinte la volumul, ritmul și intonația potrivite, iar asta îți transmite și ție mai multă siguranță de sine.
 • Afli cum să acționezi la cauzele problemelor de voce și dicție, nu doar la efecte.

Ce spun cursanții din Cluj

Aici am să tac. Îi las pe ceilalți să vorbească 🙂

 

Andrei are talentul de a îmbina rigurozitatea cu umorul, ceea ce asigura învățarea cu ușurință și cu mare placere. Informația este extrem de bine structurată, partea teoretică se îmbină armonios cu cea practică, exercițiile/jocurile dezvoltă mai multe competențe necesare comunicării.
Deși unele notiuni imi erau cunoscute, am învățat o multitudine de aspecte ce țin de organizarea ideilor într-un discurs, de ceea ce transmitem prin postura ;ș gesturi, de capcanele (non-) verbale pe care trebuie să le ocolim.
Au fost 16 ore de lucru intens, solicitant psihic (si fizic pe alocuri :))) ) și emotional, care mi-au aratat ce stapanesc si ce are inca nevoie de imbunatatiri, 16 ore pe care le-am investit cu folos in dezvoltarea proprie, nu doar pe plan profesional.

La intrebarea “What’s in it for me?” 🙂 as raspunde acum, la o saptamana dupa curs: “A lot!”

Cu recunoștință,
Iulia

 

Cursul de dicție m-a ajutat să am mai multă încredere în vocea mea. Cu câteva exerciții simple poți să obții un efect notabil.
Andrei m-a determinat să ies din zona de confort și îi multumesc pentru asta. Este un om care iubește ceea ce face. Il recomand cu tot dragul!

 

Sunt foarte încântat de colaborarea cu Andrei. Efectiv am reușit să simt acel salt calitativ pe care mi-l doream de multă vreme. Comunicarea și abilitatea lui de a se adapta, te ajută să-ți dai seama ce și cum să îmbunătățești pentru a fi mai bun. Felicitări, Andrei!

 

De când am început colaborarea cu Andrei, am simțit un salt calitativ imens. Am reușit să îmbunătățesc considerabil mesajul pe care il transmit atât în viața de zi cu zi, cât și la locul de munca. Comunicarea cu echipa și procesul de vânzări au avut cel mai mare salt pozitiv din ultimii 4 ani :).

Abilitatea sa de a se modela dupa nevoile tale e fantastică. La fel și calitatea sfaturilor și impactul pozitiv imediat pe care il au.

Andrei este prietenul și mentorul pe care vrei să il ai !

 

Până să încep cursul de dicție cu Andrei, nu știam că vocea mea poate avea strălucire, putere, impostație. “Vorbesc bine”, îmi spuneam, “cam tare, dar bine!”
Ei bine, Andrei a făcut declick-ul, adică în 5 minute mi-a transmis (nici macar live, era o inregistrare) că mai am de învățat acolo unde credeam că n-ar fi nimic de învățat, că e ceva ce vine natural.

În cadrul cursului am învățat să respir din abdomen, să-i confer vocii mele putere, să ma joc cu vocea și să-i dau “culoare”. (…)

Îții mulțumesc, Andrei pentru rabdare, pentru momentele în care m-ai scos din zona de confort, pentru profesionalism și pentru pasiunea pe care mi-ai transmis-o pentru ceea ce faci.

Recomand cu drag acest curs!

 

Bufonul de Serviciu

You have Successfully Subscribed!